fbpx

Αφιέρωμα του Αθήνα 9,84 στο προγραμμα.

Ξεκινά η καμπάνια της πρωτοβουλίας «Σπουδάζω με Υποτροφία» του κορυφαίου προγράμματος της Equal Society που δίνει τη δυνατότητα σε νέες και νέους να σπουδάσουν με υποτροφία σε μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 

 

spoudase

«Από την έναρξη του προγράμματος το 2012 μέχρι και σήμερα, 496 νέοι κυρίως ελληνόπουλα αλλά και παιδιά με προσφυγικό ή μεταναστευτικό προφίλ έχουν λάβει αυτές τις υποτροφίες, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 4,9 εκατ. ευρώ», θα πει στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος του οργανισμού Equal Society Σπύρος Φρεμεντίτης.  «Αυτό που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας κάνει περήφανους είναι ότι αυτά τα 500 παιδιά, που έλαβαν όλα αυτά τα χρόνια τις υποτροφίες αρίστευσαν, βρήκαν δουλειά σχετικά γρήγορα και διαπρέπουν και μάλιστα τα περισσότερα εδώ στην Ελλάδα. Δεν έφυγαν για εργασία στο εξωτερικό και όσα πραγματοποίησαν τις σπουδές τους στο εξωτερικό επέστρεψαν στη χώρα μας».

Ο 11ος κύκλος

«Τα Πανεπιστήμια που συμμετέχουν, φέτος, στο πρόγραμμα, γιατί κάθε χρονιά προστίθενται ή αφαιρούνται ανάλογα με την πολιτική του κάθε ιδρύματος είναι, μεταξύ άλλων, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πολυτεχνείο Κρήτης και από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια το ALBA Graduate Business School, το  Mediterranean College, το IST College, Athens Tech College, αλλά και ΙΕΚ όπως το  ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Ήδη έχουν δοθεί 30 υποτροφίες και θα φτάσουν τις 50 με 60. Οι αιτήσεις, βεβαίως, είναι χιλιάδες» σημειώνει ο κ. Φρεμεντίτης.

Η ιδέα

«Το πρόγραμμα μας «Σπουδάζω με υποτροφία», ξεκίνησε την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Ως οργανισμός κινηθήκαμε πολύ άμεσα, τότε, αντιλαμβανόμενοι το γεγονός ότι πολλά παιδιά δεν είχαν τη δυνατότητα να σπουδάσουν ή εγκατέλειπαν τις σπουδές τους και τα όνειρά τους για ένα καλύτερο μέλλον και έτσι εμπνευστήκαμε και δημιουργήσαμε αυτό το πρόγραμμα» τονίζει ο κ. Φρεμεντίτης. «Πείσαμε αρκετά Πανεπιστήμια σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για την Ελλάδα να δώσουν υποτροφίες. Εμείς αυτές τις υποτροφίες τις διαχειριζόμαστε με ένα πολύ διαφανή τρόπο. Οι υποψήφιοι μοριοδοτούνται με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια. Στη συνέχεια ακολουθεί η συνέντευξή τους με το εκάστοτε ακαδημαϊκό ίδρυμα»

«Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτείται από πουθενά, αποτελεί μια ξεκάθαρη σύμπραξη, άυλης αξίας, με τα Πανεπιστήμια. Αυτή είναι η καινοτομία αυτού του προγράμματος, χωρίς δηλαδή να δαπανώνται χρήματα δημιουργείται τεράστιος κοινωνικός αντίκτυπος και κοινωνική προσφορά. Πιθανότητα, ωστόσο, οικονομικής ενίσχυσης θα μας έδινε τη δυνατότητα προσφοράς υποτροφιών σε περισσότερα παιδιά», καταλήγει ο πρόεδρος του Equal Society.

 

Equal Society

Η Equal Society (Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών) είναι μια ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική, μη Κυβερνητική Οργάνωση, που βασικό στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών όσον αφορά τα δικαιώματα της ισότητας, της ίσης μεταχείρισης και της μη διάκρισης σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και ιδιαίτερα στην εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση, την αγορά εργασίας, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, την επιχειρηματικότητα.

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

 

 

 

Ο 11ος κύκλος Υποτροφιών ξεκίνησε!

Δελτίο Τύπου

To «Σπουδάζω με Υποτροφία» ανοίγει τις πύλες του!

Τον 11ο κύκλο ξεκινάει φέτος η Equal Society με το πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» μένοντας πιστή πάντα στο όραμά της για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλους και προσφέροντας στη διάρκειά του πάνω από 400 υποτροφίες πλήρους φοίτησης.

To efood περήφανος Υποστηρικτής μας για το 2021

Μία (1) Υποτροφία στο Πρόγραμμα «Τεχνητή Νοημοσύνη» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προσφέρεται από το efood.

Ο 10ος κύκλος Υποτροφιών ξεκίνησε!

Ξεκινά η καμπάνια της πρωτοβουλίας «Σπουδάζω με Υποτροφία» του κορυφαίου προγράμματος της Equal Society που δίνει τη δυνατότητα σε νέες και νέους να σπουδάσουν με υποτροφία σε μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Εγγραφή στο newsletter της Equal Society

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

Σανταρόζα 1, Αθήνα

Τ.Κ. 10564

(+30) 211 7051841

spoudazo@equalsociety.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας

Ο παρών ιστότοπος κάνει χρήση cookies για την παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας περιήγησης