Η φιλοσοφία πίσω από την πρωτοβουλία

Η οικονομική κρίση έχει υποχρεώσει χιλιάδες νέους να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους. Αρκετοί δεν εγγράφονται ή και εγκαταλείπουν λίγο αργότερα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Συγχρόνως, όλο και περισσότεροι φοιτητές αναζητούν πόρους προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα των μεταπτυχιακών σπουδών τους.

Ο μη κυβερνητικός οργανισμός Equal Society με απόλυτη συνέπεια στηρίζει νέους και νέες από οικονομικά αδύναμες οικογένειες για να συνεχίσουν τις σπουδές τους παρέχοντας υποτροφίες πλήρους φοίτησης σε μεταπτυχιακό και προπτυχιακό επίπεδο, σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.

Τα τελευταία χρόνια η ανάγκη εξειδικευμένης γνώσης και περαιτέρω εκπαίδευσης είναι ο καθοριστικός παράγοντας για να μπορέσει κάποιος να σταθεί στην ομολογουμένως απαιτητική και στενή αγορά εργασίας.

Η Equal Society μέσω του προγράμματος «Σπουδάζω με Υποτροφία» προσφέρει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση σε νέους και νέες από φτωχές οικογένειες.

Χωρίς διακρίσεις και γεωγραφικούς περιορισμούς στηρίζουμε παιδιά από όλη τη χώρα να σπουδάσουν στα μεγαλύτερα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στηρίζοντας αυτά ακριβώς τα παιδιά, ακατέργαστα διαμάντια που αναζητούν βοήθεια, ιδιαίτερα στα πρώτα τους βήματα, νιώθουμε ότι γεννάμε τους αυριανούς Πρεσβευτές μιας νέας Ελλάδας, εκείνης της ελπίδας και της δημιουργίας.